Dajemy Impuls do działania

wpolpraca ambasady brytyjskiej i fundacji impuls

Fundacja Impuls powstała z potrzeby stworzenia przestrzeni do działania dla młodych osób w Polsce. Wierząc w ich pomysły chcemy zwiększać ich wpływ na rzeczywistość. Tworzymy konkretne możliwości budując mosty pomiędzy doświadczeniem i zasobami starszych pokoleń, a siłą młodych, gotowych zmieniać swoje otoczenie.

zdjecie-klasowe

Jesteśmy aspirującą, szybko rosnącą organizacją społeczną. W ciągu dwóch lat stworzyliśmy stabilny i zaangażowany zespół, liczący ponad 80 osób z całej Polski. Zbudowaliśmy przemyślaną, rozbudowaną strategię oraz szerokie portfolio projektów. Do jednych z najbardziej znaczących zaliczamy:

Impuls.academy

Kompleksowa, cykliczna szkoła liderska online. Mentoringiem objęliśmy ponad 75 osób z całej Polski przeprowadzając ponad 120 godzin zajęć. Celem impuls.academy jest dawanie młodym osobom narzędzi oraz wiedzy dzięki którym będą przeprowadzać zmianę skuteczniej.

Impuls.press

społecznie odpowiedzialny portal o sprawach ważnych dla młodych i ich dokonaniach. Tworzenie młodzieżowego medium to szansa na zdobycie pierwszych cennych doświadczeń w drodze do kariery dziennikarskiej. Docieramy do 80 tysięcy osób rocznie i stale pracujemy nad rozwojem możliwości szkoleniowych – najbliższy plan to Akademia Dziennikarska z profesjonalistami z branży.

targi inicjatyw młodzieżowych /ti:m/

format, który pokonuje bariery – prawdziwa scena oraz wirtualne stoiska organizacji młodzieżowych dostępne przez dwa dni. Cel to połączyć jak najwięcej zmotywowanych osób z całej Polski z możliwościami działania. Podczas wydarzenia prezentowało się ponad 100 stoisk, a łącznie odwiedziło nas ponad 1000 osób uczestniczących. Targi stworzyliśmy wspólnie z Ambasadą Brytyjską, a patronatu udzieliło nam aż 37 młodzieżowych rad i sejmików.

kamil parol koncepcjonujacy nowe projekty
trzy osoby, ktore rozmawiaja ze soba

Co nas wyróżnia?

• Realizujemy autorską strategię „bezpiecznej przestrzeni”, aby dbać o dobrostan osób działających w Fundacji oraz zapewniać komfortowe warunki współpracy.
  • Decyzje dotyczące przyszłości organizacji podejmujemy demokratycznie, a osoby liderskie zespołów wybierane są w corocznych wyborach.
  • Wprowadziliśmy innowacyjny, unikatowy dla NGO, zwinny model zarządzania w metodyce agile.
  • Naszym taktycznym wyborem jest realizowanie projektów o bardzo dużej, ogólnopolskiej skali, których celem jest zmiana społeczna.

Impuls do Rozwoju

Rozwijając się, możemy stawać się coraz bardziej świadomymi osobami, które zostawią świat lepszym. Doskonalimy się w wielu dziedzinach i odnajdujemy życiowy balans, ponieważ chcemy, aby nasza zmiana była świadoma i empatyczna.

Impuls do Współpracy

Współpracując, możemy osiągnąć więcej! Wymieniamy się doświadczeniami i rozszerzamy perspektywę. Naszym priorytetem jest budowanie nieoceniającej, emancypującej i bezpiecznej przestrzeni do działania dla młodych osób, w której każdy głos się liczy!

Impuls do Odwagi

Chcemy inspirować świat postępowymi ideami, aby żyć w społeczeństwie, w którym nikt nie zostanie pozostawiony z tyłu. Potrzebujemy odwagi, aby w młodym wieku móc wytrwale walczyć o nasze marzenia i stawić czoła problemom przyszłości!

Najczęściej Zadawane Pytania

Jak mogę dołączyć do Impulsu?

Ogłaszamy rekrutację na naszych social mediach – koniecznie nas tam obserwuj! Jeżeli jednak nie możesz się doczekać dołączenia w nasze szeregi wyślij nam maila za pomocą formularza kontaktowego!

Czy osoby niepełnoletnie mogą dołączyć?

Tak, jednak wymagana jest pisemna zgoda Twojego rodzica lub opiekuna prawnego.

Jak mogę pomóc?

Możesz wesprzeć nas finansowo, wpłacając darowiznę na konto Fundacji. Możesz to zrobić tutaj

Kiedy mogę dołączyć jako uczestnik jakiegoś projektu?

Informacje o wszystkich naszych projektach i możliwościach uczestnictwa znajdziesz na naszych social mediach. Zachęcamy do obserwowania nas na bieżąco

Chciałbym rozpocząć projektową współpracę z Fundacją - co dalej?
Opisz nam swoją propozycję korzystając z formularza kontaktowego. Najchętniej współpracujemy przy projektach skierowanych dla młodych
Jak uzyskać patronat Fundacji?

Możesz uzyskać patronat Fundacji dla swojej inicjatywy, kontaktując się z nami przy pomocy tego formularza. Postaramy się wrócić z odpowiedzią możliwie jak najszybciej.

Desc