Potrzebujemy twojegowsparcia, aby dalej działać!

Potrzebujemy 14 600 złotych, aby przetrwać bardzo trudny moment i ponownie przekraczać granice. Każda wpłata się liczy! Zebraliśmy już:

change-coworking

Chcesz wpłacić zwykłym przelewem?

Dane do przelewu:
odbiorca: Fundacja Impuls dla Młodych
adres: Henryka Sucharskiego 49, 61-419 Poznań
nr konta: 71 1140 2004 0000 3202 8147 5721
bank odbiorcy: mBank
tytuł: Darowizna na cele statutowe Fundacji Impuls

Impuls to prawdziwa szansa dla młodego pokolenia

Jesteśmy młodymi osobami i już od trzech lat prowadzimy jedną z największych Fundacji młodzieżowych w Polsce. Nasze działania bezpośrednio przyczyniają się do zwiększenia możliwości młodego pokolenia. Projekty, które tworzymy, wzmacniają głos młodych i wpływ na ich przyszłość. W przeciągu ostatniego roku, bezpośrednie wsparcie w naszych programach otrzymało 3370 młodych osób, które chcą pozytywnie zmieniać świat, a nasz przekaz dotarł łącznie do 4,7 mln ludzi w całej Polsce.

A jednak, przeżywamy teraz najtrudniejszy moment w naszej historii

Potrzebujemy środków na dalsze działanie, ponieważ z każdym rokiem koszty utrzymania i profesjonalizowania się naszych aktywności są coraz wyższe. Bycie organizacją społeczną, działającą nieodpłatnie, jest podatne na ogromne ryzyko braku stabilności finansowej. Wystarczyło przegrać o włos kilka konkursów grantowych i mieć trudne doświadczenie współpracy z nieuczciwym kontrahentem, aby wrócić do punktu, w którym byliśmy na samym początku – brak środków na ambitne działania. Zamiast inwestować w kolejne szanse, musimy liczyć środki, by przetrwać.

wspartych młodych osób

łącznego dotarcia

To pierwszy raz w którym potrzebne jest wsparcie społeczności

Wiele naszych projektów powstało z zerowym budżetem, opierając się tylko na życzliwości dobrych ludzi i nieodpłatnej pracy zespołu. Nigdy nie narzekaliśmy. Z pokorą, akceptując, że nie mamy budżetów wielkich marek, że nie możemy (dotychczas) liczyć na państwowe programy, że na młode osoby często spogląda się z brakiem zaufania, robiliśmy to, co dla nas najważniejsze – zmianę. Bo wierzymy w siłę młodych ludzi i w to, że mogą oni równie ważni.

Kwotę 14 600 zł wydamy na:

Współpraca z biurem rachunkowym - 4 305 zł

Współpraca z biurem rachunkowym kosztuje nas 615 zł miesięcznie

Licencje programu Trello - 2 819,6 zł

Licencje programu Trello do zarządzania zadaniami do końca roku (7 miesięcy x 402,80 zł)

Zwroty kosztów podróży - 2 520 zł

Zwroty kosztów podróży dla osób członkowskich za dojeżdżanie na wydarzenia, wystąpienia, spotkania. To kwota, której brakuje nam do sfinansowania wyjazdów w tym roku – dla porównania – w 2023 roku wydaliśmy, przez cały rok, 4 462 złotych za 97 dojazdów dla 28 osób w organizacji.

Warsztaty strategiczne - 1 630 zł

Organizacja wspólnych (3x) warsztatów strategicznych. Działamy 95% czasu online, jednak latem będzie potrzeba istotna zgromadzenia zespołu w celu wypracowania nowej strategii komunikacyjnej oraz oferty usług dla organizacji młodzieżowych.

Druk materiałów - 860 zł

Wydruk nowych materiałów o Fundacji i naszych programach przed sezonem letnim (roll-upy, ulotki, naklejki, książeczki)

Opłacenie hostingu i domeny - 694,2 zł

Opłacenie hostingu na kolejny rok (Hosting Firma 10k – Zenbox) oraz przedłużenie domeny fundacjaimpuls.pl

Listy, wydruki dokumentów, przesyłki - 460 zł

Najczęściej są to nagrody uzyskane za aktywność w naszych projektach lub umowy wolontariackie.

Materiały biurowe, KRS i inne - 1311,2 zł

Środki na mniejsze wydatki czyli materiały biurowe, rejestrowanie zmian w KRS, opłaty skarbowe, pozostałe licencje programów (Notion, Captions) itd.

Chcesz wpłacić zwykłym przelewem?

Dane do przelewu:
odbiorca: Fundacja Impuls dla Młodych
adres: Henryka Sucharskiego 49, 61-419 Poznań
nr konta: 71 1140 2004 0000 3202 8147 5721
bank odbiorcy: mBank
tytuł: Darowizna na cele statutowe Fundacji Impuls

Udowodniliśmy, że potrafimy robić spektakularne rzeczy

To właśnie w tym się specjalizujemy. Jesteśmy zespołem od cudów w zakresie projektów społecznych. Mamy ogromną energię, innowacyjne pomysły i wielkie pokłady nadziei. A jednocześnie, działamy profesjonalnie, cierpliwie i strategicznie. Przy naszym budżecie z każdym projektem postępujemy ostrożnie i odpowiedzialnie. Dokładnie rozpisując każdy nas wydatek staramy się możliwie jak najefektywniej wykorzystać każdą złotówkę. Dzięki temu podejściu od początku istnienia zorganizowaliśmy już:

• dwie edycje nieodpłatnego programu liderskiego dla osób z całej Polski – impuls:academy
  • opiniotwórczą, młodzieżową redakcję gdzie opublikowaliśmy ponad 200 tekstów – impuls:press
  • pierwsze w Polsce targi inicjatyw młodzieżowych, które połączyły ponad 1000 młodych osób z realnymi możliwościami działania i rozwoju – /ti:m/
  • wirtualną akademię zmiany społecznej dla ponad 1400 osób, z ponad setką godzin bezpłatnych webinarów od najciekawszych osób eksperckich w pięciu tematach:  media, nauka, demokracja, biznes i społeczeństwo – change:academy
  • dodatkowo – kampanie profrekwencyjne, darmowe konsultacje psychologiczne, rozwijające programy praktyk, cykle edukacyjne, wspieraliśmy organizację wielu wydarzeń dla młodych i promujemy naszą autorską strategię bezpiecznej przestrzeni – komfortowego działania w organizacjach

Nasz głos jest także realnie słyszany w Polsce i Europie

Staramy się być najlepszymi rzecznikami młodego pokolenia. Mówiliśmy o perspektywie młodych i promowaliśmy ich zaangażowanie w takich mediach jak: OKO.press, TVN24, TVP Info, Wprost czy TOK FM. Często przygotowujemy naszą ekspertyzę i wygłaszamy ją na spotkaniach w Sejmie, Senacie i Ministerstwach, oraz na otwartych spotkaniach z innymi organizacjami pozarządowymi. Byliśmy nawet w Parlamencie Europejskim, gdzie przemowy Kacpra Parola na temat udziału młodych w Unii Europejskiej i sposób na jego wzmocnienie słuchała m.in. przewodnicząca Komisji Europejskiej Ursula von der Leyen oraz prezydent Francji Emmanuel Macron

I najważniejsze – jesteśmy fantastyczną społecznością

Już wkrótce, po corocznej rekrutacji, będzie nas aż 110 osób. Impuls to prawdopodobnie jeden z najlepszych programów rozwojowych dla młodych w Polsce. Nawiązujemy relacje na całe życie, tworzymy niesamowite możliwości rozwoju, mamy możliwości licznych szkoleń, warsztatów, dyskusji, dziesiątek przydatnych materiałów, wsparcia psychologicznego w trudnych momentach i brania odpowiedzialności za rzeczy, które w karierze zawodowej pojawiłyby się po wielu latach pracy. U nas zdanie każdej osoby jest ważne. Akceptujemy każdą osobę, niezależnie skąd jest i jaką ma historię. Demokratycznie podejmujemy decyzje dotyczące strategii czy wyborów na osoby liderskie. Uwielbiamy także inicjować dialog międzypokoleniowy – na spotkania z nami zapraszamy seniorki i seniorów, chętnie wymieniając się dobrymi praktykami, spostrzeżeniami i doświadczeniem.

Desc